Razgovor:Vodič kroz Ubuntu Desktop 12.04

Izvor: HrOpenWiki
Skoči na: orijentacija, traži

Spajanje članaka?

Hvala na doprinosima, odličan materijal za početnike, ali primjetio sam da je dio ovoga već napisan na wikiju, pa bi bilo dobro razmisliti o spajanju nekih članaka.

Vodič_za_Ubuntu_Desktop_12.04_-_Neke_korisne_aplikacije bi bilo dobro spojiti s odgovarajućim člancima pod Desktop aplikacije. Vodič za instalaciju Ubuntua je već napisao ovaj suradnik i nalazi se ovdje.

Također, primjetio sam puno linkova na Wikipediju, koja jest izvrstan izvor informacija, ali članak o Ubuntuu postoji i ovdje. (Ubuntu)

Ako već nisi, pročitaj si Pravila i preporuke i dobro došao na wiki! -- iweb 15:43, 30. kolovoza 2012. (CEST)

Zahvaljujem na savjetima. Taj vodič počeo sam pisati još za Ubuntu 10.10 i bio je gotovo dovršen no onda je Ubuntu 11.04 donio Unity pa sam dosta toga trebao izmijeniti. Sadašnji vodič je za 12.04 LTS pa se nadam da će biti koristan onima koji polaze od te inačice.
Inače, cijeli vodič izvorno sam pisao u HTML-u te na kraju pretvorio u wiki. Brojni linkovi na Wikipedijine članke posljedica su toga što u početku pisanja Vodiča nisam znao za ovaj wiki. U stvari sam mislio Vodič postaviti na neki prikladni projekt u sklopu Wikimedije no ipak sam ga stavio ovdje jer pretpostavljam da više linuksaša svraća ovdje.
Linkove na postojeće članke ću s vremenom postaviti (no vjerojatno bi neke od njih trebalo dovesti na razinu onoga što nudi Wikipedija). Oba wikija koriste istu licencu pa bi se dosta toga moglo prepisati.
Naravno, svatko je slobodan poboljšavati ovaj vodič ako želi (npr. mogle bi se dodati snimke pojedinih alata da Vodič bude vizualniji :) no ja bih svakoga zamolio da piše upute za ono što je i sam provjerio u praksi. Mislim da je važnija kvaliteta nego kvantiteta. --Rpremuz 18:08, 31. kolovoza 2012. (CEST)
Hvala na doprinosu. Počet ću i ja linkati na HOW članke umjesto Wikipedije. 'Prepisivanje' članaka baš i nije poželjno. Također, evo par stvari koje bi mogle biti korisne:
Projekt aktualiziranja informacija
Screenshoti raznih grafičkih sučelja
Upload forma
Informatički rječnik
P.S. kad sve bude gotovo, javi na LZS forum, da se malo promovira vodič. (iweb 16:56, 1. rujna 2012. (CEST))