Me-TV

Izvor: HrOpenWiki
Skoči na: orijentacija, traži

Pomoću Me-TV-a možete gledati digitalni TV program. Naravno, da biste mogli gledati TV program na vašem računalu, morate imati TV karticu koja je podržana pod Linuxom.

Me-TV je program koji ne koristi puno resursa vašeg računala, što će posebno cijeniti vlasnici starijih i slabijih strojeva.

Hardver
Za popis TV kartica koje su podržane pod Linuxom pogledajte Linux_hardver


Podešavanje

Kada prvi puta pokrenete ovaj program dobiti ćete obavijest da nemate channels.conf file snimljen u /home/vase-korisnicko-ime/.me-tv . Isto tako, ponuditi će vam da ga sam kreira umjesto vas.

channels.conf
U channel.conf se nalaze podatci o frekvencijama, imenu program te ostalim parametrima pomoću kojih programi za gledanje TV-a mogu naći TV stanice na vašem području


Screenshot-Me TV1.png


Za Hrvatsku postoje podatci samo za Zagreb.


Screenshot-Me TV2.png


Za one koji žive na drugim područjima Lijepe naše, postoji program w_scan koji će vam elegantno izraditi channel.conf za vaše područje.

Kada ste postavili kanale ( bilo pomoći Me TV programa, bilo pomoću w_scana) zavalite se i uživajte u TV programu:


Me TV3.png

Mijenjanje kanala

Kanale možete mijenjati klikom miša na naziv kanala, ili uz pomoć kursorskih tipki na tipkovnici

Snimanje programa

Ako želite snimiti program koji trenutno gledate, jednostavno stisnite tipku Record

Record.png

Za završetak snimanja, jednostavno još jednom stisnite tipku Record.

Program snima u mpeg formatu koji daje odličnu kvalitetu slike, ali tako snimljena slika će zauzeti puno prostora na vašem Hard disku.

Ukoliko želite zadržati ono što ste snimili, preporučljivo je snimljeni materijal obraditi programima poput Avidemux i Devede

Programiranje snimanja

Ukoliko želite pogledati vašu omiljenu emisiju, a spriječeni ste u tome, jednostavno možete podesiti program da započne i završi snimanje u točno određeno vrijeme.

Evo kako:

Stisnite tipku Schedule

Me TV-schedule.png

Dobiti ćete ovakav izbornik:

Me TV-snimanje-unaprijed.png

Jednostavno stisnete tipku +Add i podesite vrijeme početka snimanja, trajanje snimanja, TV kanal na kojem želite snimati.

Me TV-snimanje-unaprijed2.png

Također, možete postaviti i da se vaša snimanja periodično ponavljaju, što je zgodno ako želite pratiti omiljenu seriju.