Razlika između inačica stranice Nadogradnje i ažuriranja (upgrade i update)

Izvor: HrOpenWiki
Skoči na: orijentacija, traži
(Nova stranica: Sve Linux distribucije imaju ''Package manager'' tj. Upravitelj nadogradnjama koji se brine da sve bude ažurirano. == Ubuntu == Kako nadograđivati/ažurirati u Ubuntu-u? Uglavnom b...)
 
Redak 3: Redak 3:
 
== Ubuntu ==
 
== Ubuntu ==
 
Kako nadograđivati/ažurirati u Ubuntu-u?
 
Kako nadograđivati/ažurirati u Ubuntu-u?
Uglavnom bi Vam se u gornjem dijelu ekrana trebala prikazivati ikonica Package Managera. Kada dvokliknete na nju pokazat će se prozor Package Managera. Pisati će što možete nadograditi. Jednim klikom možete nadograditi sve instalirano. Naravno možete odabrati što će biti instalirano. [[Slika:Package manager.png]] Kada ste završili s odabirom pritisnite gumb "Instaliraj ažuriranja"
+
Uglavnom bi Vam se u gornjem dijelu ekrana trebala prikazivati ikonica Package Managera. Kada dvokliknete na nju pokazat će se prozor Package Managera. Pisati će što možete nadograditi. Jednim klikom možete nadograditi sve instalirano. Naravno možete odabrati što će biti instalirano. Kada ste završili s odabirom pritisnite gumb "Instaliraj ažuriranja"
 +
[[Slika:Package manager.png]]

Inačica od 20:55, 12. ožujka 2009.

Sve Linux distribucije imaju Package manager tj. Upravitelj nadogradnjama koji se brine da sve bude ažurirano.

Ubuntu

Kako nadograđivati/ažurirati u Ubuntu-u? Uglavnom bi Vam se u gornjem dijelu ekrana trebala prikazivati ikonica Package Managera. Kada dvokliknete na nju pokazat će se prozor Package Managera. Pisati će što možete nadograditi. Jednim klikom možete nadograditi sve instalirano. Naravno možete odabrati što će biti instalirano. Kada ste završili s odabirom pritisnite gumb "Instaliraj ažuriranja" Package manager.png