Razlika između inačica stranice Free Software Foundation

Izvor: HrOpenWiki
Skoči na: orijentacija, traži
m (Linkovi)
m
Redak 1: Redak 1:
'''Free Software Foundation''' (FSF) ili prevedeno Zaklada za slobodan softver, neproftina je organizacija koja promiče i izrađuje slobodan softver, s motoom "Slobodan softver, slobodno društvo". Sjedište organizacije je u Bostonu (SAD).
+
'''Free Software Foundation''' (FSF) ili prevedeno Zaklada za slobodan softver, neproftina je organizacija koja promiče i izrađuje [[slobodan softver]], s motoom "Slobodan softver, slobodno društvo". Sjedište organizacije je u Bostonu (SAD).
  
 
Osnovana je 1985. kao podrška [[Projekt GNU|projektu GNU]] kojeg je započeo [[Richard Stallman]]. Stallman je ujedno i predsjednik FSF-a.
 
Osnovana je 1985. kao podrška [[Projekt GNU|projektu GNU]] kojeg je započeo [[Richard Stallman]]. Stallman je ujedno i predsjednik FSF-a.

Inačica od 16:42, 12. svibnja 2011.

Free Software Foundation (FSF) ili prevedeno Zaklada za slobodan softver, neproftina je organizacija koja promiče i izrađuje slobodan softver, s motoom "Slobodan softver, slobodno društvo". Sjedište organizacije je u Bostonu (SAD).

Osnovana je 1985. kao podrška projektu GNU kojeg je započeo Richard Stallman. Stallman je ujedno i predsjednik FSF-a.

Iako je u početku organizacija zapošljavala programere projekta GNU, danas joj je fokus na pružanju pravne pomoći i rješavanju strukturalnih problema. Osim stalnog promicanja slobodnog softvera, FSF i njezine podružnice diljem svijeta brane prava korisnika računala boreći se protiv praksi i pravnih akata koji takva prava onemogućuju (npr. patentna prava u softveru i sl.).

Linkovi