Razlika između inačica stranice Backup/NFS

Izvor: HrOpenWiki
Skoči na: orijentacija, traži
(Nova stranica: Sigurnosna kopija na NFS-u (''Network FileSystem'') praktična je jer se uz malo truda i na uobičajeni način može dobiti vrlo sigurna kopija na nekom mrežnom disku, drugom rač...)
 
m
Redak 1: Redak 1:
Sigurnosna kopija na NFS-u (''Network FileSystem'') praktična je jer se uz malo truda i na uobičajeni način može dobiti vrlo sigurna kopija na nekom mrežnom disku, drugom računalu u lokalnoj mreži ili na drugom računalu na vanjskoj mreži, odnosno internetu. NFS na internetu nije baš poželjan ako se radi o sporoj vezi na internet što je gotovo uvijek slučaj kod konekcija za krajnje korisnike uz to, sam NFS ne radi enkripciju podataka time ni sa sigurnosne strane nije dobra ta solucija. Zato ćemo se ovdje prvenstveno baviti rješenjem unutar lokalne mreže (LAN).
+
Sigurnosna kopija na NFS-u (''Network FileSystem'') praktična je jer se uz malo truda i na uobičajeni način može dobiti dobro rješenje za stvaranje sigurnosnih kopija koje može biti automatizirano i pouzdano jer se kopija nalazi na nekom mrežnom disku, drugom računalu u lokalnoj mreži ili na drugom računalu na vanjskoj mreži, odnosno internetu. NFS na internetu nije baš poželjan ako se radi o sporoj vezi na internet što je gotovo uvijek slučaj kod konekcija za krajnje korisnike uz to, sam NFS ne radi enkripciju podataka time ni sa sigurnosne strane nije dobra solucija. Zato ćemo se ovdje prvenstveno baviti rješenjem unutar lokalne mreže (LAN).
 +
 
 +
== Postavljanje NFS servera ==
 +
 
 +
== Automatsko montiranje NFS particije uz pomoć AutoFS-a ==
 +
 
 +
== Skripta za backup bazirana na rsyncu ==

Inačica od 21:14, 6. lipnja 2013.

Sigurnosna kopija na NFS-u (Network FileSystem) praktična je jer se uz malo truda i na uobičajeni način može dobiti dobro rješenje za stvaranje sigurnosnih kopija koje može biti automatizirano i pouzdano jer se kopija nalazi na nekom mrežnom disku, drugom računalu u lokalnoj mreži ili na drugom računalu na vanjskoj mreži, odnosno internetu. NFS na internetu nije baš poželjan ako se radi o sporoj vezi na internet što je gotovo uvijek slučaj kod konekcija za krajnje korisnike uz to, sam NFS ne radi enkripciju podataka time ni sa sigurnosne strane nije dobra solucija. Zato ćemo se ovdje prvenstveno baviti rješenjem unutar lokalne mreže (LAN).

Postavljanje NFS servera

Automatsko montiranje NFS particije uz pomoć AutoFS-a

Skripta za backup bazirana na rsyncu