Vodič kroz Ubuntu Desktop 12.04 - Dokumentacija o sustavu

Izvor: HrOpenWiki
Inačica od 23:04, 5. listopada 2012. koju je unio/unijela Rpremuz (razgovor | doprinosi)

(razl) ←Starija inačica | vidi trenutačnu inačicu (razl) | Novija inačica→ (razl)
Skoči na: orijentacija, traži

Ubuntu dolazi s određenom količinom dokumentacije o korištenju sustava odnosno instaliranih programa koja se može čitati pozivanjem odgovarajućeg programa. Ako se u Dash (vidi Korištenje grafičkog sučelja Unity) upiše riječ help, bit će ponuđena ikona za pokretanje programa GNOME Help Browser (iz terminalskog prozora može se pozvati s yelp). Na početnom prozoru tog programa nudi se Ubuntu Desktop Guide, tj. vodič za korištenje Ubuntuovog grafičkog korisničkog sučelja. Na vrhu prozora nalazi se polje za pretraživanje dokumentacije.

Većina programa koji rade u grafičkom načinu rada posjeduje u svojim izbornicima opciju Help koja prikazuje dokumentaciju o korištenju programa.

Za programe koji se koriste u tekstualnom načinu rada upute se mogu dobiti putem programa info i man. Nakon pozivanja oni prikazuju upute o zadanom programu. Te upute mogu se dobiti i putem stranice Ubuntu Manuals (preporuča se koristiti ponuđeno polje za pretraživanje).

Na web-stranici help.ubuntu.com može se naći službena dokumentacija za Ubuntu.

Dodatna pomoć za korištenje Ubuntua može se potražiti putem stranica www.ubuntu.com/support i search.ubuntu.com, a na hrvatskom jeziku putem foruma koji postoje na www.ubuntu-hr.org, www.debian-world.com i www.linux.hr.

Idi na: Sadržaj | < Prethodno poglavlje | Sljedeće poglavlje >