Razlika između inačica stranice OpenWRT

Izvor: HrOpenWiki
Skoči na: orijentacija, traži
(Nova stranica: '''OpenWRT''' specijalizirana je distribucija GNU/Linuxa namijenjena mrežnim usmjerivačima (en. routers) i pristuptnim točkama (AP-ovima). Listu uređaja koje OpenWRT podrž...)
 
m
 
Redak 2: Redak 2:
  
 
Instalacija se obično svodi samo na postavljanje (en. upload) odgovarajućeg ''firmwarea'' kroz tvornički softver usmjerivača.
 
Instalacija se obično svodi samo na postavljanje (en. upload) odgovarajućeg ''firmwarea'' kroz tvornički softver usmjerivača.
 +
 +
Prednosti OpenWRT-a i sličnih distribucija nad tvornički zadanim firmwareovima svode se na modularnost, proširivost i podesivost. Na usmjerivač pogonjen OpenWRT-om moguće je instalirati od razno raznih servera (FTP, HTTP, ''media streaming''), preko klijenata za torrent i klasičnih CLI aplikacija sve do vlastitih skripti i programa. Sve je to moguće podesiti do najsitnijih detalja, ako ne uvijek kroz web sučelje, onda sigurno kroz CLI.

Trenutačna izmjena od 22:55, 20. svibnja 2013.

OpenWRT specijalizirana je distribucija GNU/Linuxa namijenjena mrežnim usmjerivačima (en. routers) i pristuptnim točkama (AP-ovima). Listu uređaja koje OpenWRT podržava može se naći ovdje.

Instalacija se obično svodi samo na postavljanje (en. upload) odgovarajućeg firmwarea kroz tvornički softver usmjerivača.

Prednosti OpenWRT-a i sličnih distribucija nad tvornički zadanim firmwareovima svode se na modularnost, proširivost i podesivost. Na usmjerivač pogonjen OpenWRT-om moguće je instalirati od razno raznih servera (FTP, HTTP, media streaming), preko klijenata za torrent i klasičnih CLI aplikacija sve do vlastitih skripti i programa. Sve je to moguće podesiti do najsitnijih detalja, ako ne uvijek kroz web sučelje, onda sigurno kroz CLI.