OpenOffice.org

Izvor: HrOpenWiki
Inačica od 23:25, 29. studenoga 2008. koju je unio/unijela Grof (razgovor | doprinosi)

Skoči na: orijentacija, traži
OpenOffice.org

OpenOffice.org je vodeći open-source uredski skup aplikacija za obradu teksta, tabličnih kalikulacija, prezentacija, grafike, baza podataka i ostalog. Dostupan je na mnogo jezika i radi na gotovo svim uobičajenim računalima. Sprema sve podatke u internacionalni otvoreni standardni format (ODF), a može također čitati i pisati datoteke iz drugih uobičajenih aplikacija. Moguće ga je preuzeti i koristiti potpuno besplatno u bilo koje svrhe.

Jednostavan za upotrebu

OpenOffice.org lako se savladava i ako već koristite neki drugi skup uredskih aplikacija brz će te se naviknuti na OpenOffice.org. Ovaj paket podržava hrvatski jezik što podrazumjeva izgled sučelja, te rječnik za kontrolu teksta.

Potpuno besplatan

Najbolje od svega jest što je OpenOffice.org potpuno besplatan i slobodan od bilo kakvih licenci. On se distribuira pod LGPL licencom. To znači da ga se može koristiti u bilo koje svrhe (kod kuće, na poslu, u edukacijske svrhe, u javnoj administraciji). Možete instalirati na više kompjutora ako želite. Možete izraditi kopije programa i davati ih članovima obitelji, prijateljima, studentima, zaposlenicima, zapravo kome god želite.


Poveznice na OpenOffice.org stranice i materijale


Za autore

Pogledajte dokumentaciju o prilagodbi sučelja i Vodič za suradnike za pomoć pri uporabi i podešavanju, te ova pravila i preporuke